Doc.gr
Posted: Monday, 16 March 2015
Τα δάκρυα των γυναικών μειώνουν τη σεξουαλική διάθεση των ανδρών
Τα δάκρυα των γυναικών στέλνουν μηνύματα που μειώνουν τη διάθεση των ανδρών για σεξΣύμφωνα με Ισραηλινούς ερευνητές και τα ευρήματα μελέτης που διεξήχθη από το Επιστημονικό Ινστιτούτο Weizmann και το Νοσοκομείο Wolfson, κοντά στο Τελ Αβίβ, σχετικά με τον ρόλο που παίζουν τα δάκρυα στη μη λεκτική επικοινωνία, φαίνεται πως αυτά είναι υπαίτια για τη μείωση της σεξουαλικής επιθυμίας στον άνδρα. Τα σχετικά ευρήματα καταδεικνύουν ότι μια χημική ουσία που περιέχουν τα δάκρυα των γυναικών μειώνει τα επίπεδα τεστοστερόνης στους άνδρες.

Οι άνδρες που πήραν μέρος στη μελέτη, η οποία δημοσιεύτηκε στο «Science Express», έπρεπε να μυρίσουν τα δάκρυα γυναικών που είχαν κλάψει ενόσω παρακολουθούσαν δραματικές ταινίες. Ο Noam Sobel, καθηγητής του Ινστιτούτου Weizmann, δήλωσε ότι οι ερευνητές ανέμεναν ότι τα δάκρυα θα αύξαναν τα αισθήματα «συμπάθειας» στους άνδρες, όμως, τουναντίον, ο καρδιακός παλμός και ο ρυθμός της αναπνοής τους, το επίπεδο τεστοστερόνης στο σάλιο τους και μια μαγνητική τομογραφία του εγκεφάλου τους έδειξαν όλα μείωση της σεξουαλικής τους επιθυμίας. Για την ακρίβεια, τα χημικά σήματα που εξέπεμπαν τα δάκρυα των γυναικών ήταν σαν να έλεγαν: «Όχι, δεν ενδιαφέρομαι». 
Ο καθηγητής εξήγησε πως η επικοινωνία είναι το κλειδί της επιβίωσης. Οι άνθρωποι, όπως όλα τα θηλαστικά, χρησιμοποιούν την όσφρηση για την επικοινωνία τους και είναι πολύ αποτελεσματικό το να έχεις ένα χημικό σήμα που να ενημερώνει τον άλλον για το τι θέλεις -ή δεν θέλεις επ’ ουδενί- σε μια σεξουαλική κατάσταση. Αξίζει να σημειωθεί πως οι ερευνητές προσπάθησαν να μελετήσουν τα δάκρυα τόσο των γυναικών όσο και των ανδρών, αλλά μόνο ένας άνδρας απάντησε σε μια αγγελία που αναρτήθηκε σε πανεπιστημιουπόλεις του Ισραήλ, ζητώντας εθελοντές που πίστευαν ότι θα μπορούσαν να κλάψουν εύκολα…

Πέραν των επιπτώσεων στη σεξουαλική επιθυμία, οι ερευνητές ελπίζουν ότι τα ευρήματά τους από τη συγκεκριμένη μελέτη θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν μελλοντικά για τη θεραπεία του καρκίνου: «Υπάρχουν αρκετές ασθένειες που θεραπεύονται με τη μείωση των επιπέδων τεστοστερόνης, με κυριότερη από αυτές τον καρκίνο του προστάτη»  επεσήμανε ο Sobel και συνέχισε λέγοντας πως οι τρέχουσες μέθοδοι μείωσης της τεστοστερόνης προκαλούν παρενέργειες, ενώ η ερευνητική του ομάδα ήλπιζε ότι αυτές θα μπορούσαν να εξαλειφθούν με τη χρήση των δακρύων.



  • Διάδωσέ αυτό το άρθρο: